Peynirli Cevizli Makarna
Malzemeler:
1 Paket Oba Kalem Kesme Makarna
Tereyağ
1 küçük kalıp beyaz peynir(tulum peyniri tercihimizdir)
1 çay bardağı ceviz, veya fındık
tuz, az kırmızı biber
Tarifi:
Büyükçe bir tencereyi yarıdan fazla su ile dolduralım. Kaynamaya yakın tuz atalım. Kaynayınca bir kaç damla zeytinyağı damlatalım.
Makarnamızı salalım. Karıştıralım yapışmasınlar. Ara ara karıştırarak pişirelim. Pişerken suyu azalırsa su ilave edebiliriz. Pişen makarnayı soğuk suya tutalım ve karıştıralım. Süzelim. Haşlama tenceremizi yıkayalım ve tereyağı eritelim. Süzdüğümüz makarnayı eriyen yağa atalım karıştıralım . Tuzunu kontrol edelim. Peynirin tuzunuda unutmayalım. Biraz kırmızı biberle makarnayı renklendirelim.
Afiyet Olsun…