Dondurmalı İrmik Helvası

Dışı sıcacık, içi dondurma dolu nefis bir helva! OBA İrmik’le hazırlanan dondurmalı irmik helvası, kaşığı daldırdığınız anda damakta dağılır, tatlıya ayrı bir tat katar!

Malzemeler

Helva İçin:
• OBA İrmik 1,5 su bardağı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Yarım çay bardağı çam fıstığı
• 3 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı şeker
• İstenilen miktarda dondurma

Yapılışı:

• Derin bir tencereye süt ve şekeri ilave edip ocakta bir taşım kaynattıktan sonra bir kenara alıyoruz.
• Helva için tavayı ısıttıktan sonra tereyağ ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
• Yağlar eridikten sonra çam fıstıklarını ekleyip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.
• İrmiği de tencereye ilave ettikten sonra durmaksızın 10 dakika yavaş yavaş kavuruyoruz.
• Renk alan irmiğin üzerine kaynattığımız sütü ilave ediyor ve kıvam akana kadar güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
• Kısık ateşte 5 dakika şerbetini çekmesini bekledikten sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
• Servis için helvayı derin bir kaseye ekliyoruz ve orta kısmında bir kaşık yardımıyla çukur oluşturuyoruz.
• Dondurmayı orta kısmına dolduruyor ve üzerini tekrardan helva ile kapatıyoruz.
• Kaseyi servis tabağına ters çevirip üzerine toz Antep fıstığını serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun!