Ekmek Tarifi

Malzemeler:



• 1/2 su bardak ılık su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• 1/2 su bardağı zeytin yağı
• 3,5 su bardağı OBA Un
• Evde bulunan sebzeler (soğan, domates, biber, mantar, zeytin)

Yapılışı:

• Bir kaba ılık su koyalım. Şeker ilave edelim ve karıştıralım. Hazırlamış olduğunuz mayayı ekleyelim, önemli bir nokta mayanın erimesi için suyun ılık olmasına özen gösterelim. Ardından zeytinyağını da ilave ederek karıştıralım.
• Derin bir kaba un koyalım. Orta kısmı açılarak havuz oluşturalım. Tuzu ekleyip mayalı yağlı sıvı karışımı ilave edelim, kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim. Evinizde bulunan herhangi düz pişirme kalıbını yağlayalım.
• Hamuru kalıbın içerisine yerleştirerek bastıralım ve kalıbın şeklini alması sağlayalım.
• Bir bez yardımıyla üstünü kapatalım ve mayaya gelmesi için dinlendirelim.
• Mayaya gelen hamurunuzu kalıp hizasına ulaşınca üstünü açalım. Üzerine domates sosu sürelim ardından sebzeleri üzerine yerleştirelim.
• Arzuya göre üzerine kekik serpip fırına verelim.
• 180 derecelik fırında 50 dk pişirelim. 20 dakika dinlenmeye bıraktığımız ekmeğimiz, yemeye hazır.

Afiyet olsun..