Fasulye Diblesi

Malzemeler:

• OBA Makarna Arpa Şehriye 1 su bardağı
• 500 gram taze fasulye
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1,5 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


• Soğanın kabuklarını soyuyor ve minik küpler halinde doğruyoruz ardından domatesleri küp küp doğruyoruz.
• Derin bir tencerenin içerisine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları alıyoruz. Karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.
• Tencerenin içine fasulyeleri ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz.
• Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekliyoruz. Malzemelerimiz hafifçe pişmeye başladığında tuz, karabiber ve arpa şehriyemizi de ekliyoruz ve son tur karıştırdığımız malzemelerin üzerini kapatacak kadar su ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10-15 dakika daha pişiriyoruz.
• Tam kıvamında pişen yemeğimizi ocaktan alıyor sıcak sıcak servis ediyoruz.