Fellah Köftesi

Malzemeler:
Köftesi için:
•OBA İrmik yarım çay bardağı
•OBA Un yarım çay bardağı
•1 su bardağı köftelik bulgur
•1 su bardağı sıcak su
•1 tatlı kaşığı domates salçası
•1 adet yumurta
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 adet soğan
•1 diş sarımsak
•1,5 su bardağı domates püresi
•2 yemek kaşığı nar ekşisi
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı pul biber
Semizotu için:
•2 su bardağı süzme yoğurt
•1 bağ semizotu
Yapılışı:
•Bulguru bir borcama alıp üzerine sıcak suyu ekleyerek hafifçe karıştırıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
•Bulgur kabardıktan sonra üzerine irmik, yumurta, salça, tuz, karabiber, kimyon ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
•Harç, kolayca şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
•Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyor, ortalarına parmağımızla çukur açıyoruz. Köfteleri bir tabağa alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
•Sos için geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıyoruz. Soğanı ekleyip kavuruyoruz. Ardından domates püresini ilave ediyoruz. Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Sosu ocaktan alıyoruz.
•Derin bir tencerede su kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra köfteleri içine atıyor ve yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
•Pişen köfteleri süzerek sosun içine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
•Ayrı bir kapta süzme yoğurtla temizlenip doğranmış semizotunu karıştırıyoruz.
•Servis tabağına semizotlu yoğurdu alarak üzerini sosla harmanladığımız fellah köftelerini ilave ederek servis ediyoruz.