İrmik Tatlısı

Malzemeler:
• 3,5 su bardağı OBA Un
• 1 su bardağı OBA İrmik
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 tane yumurta
• 1 paket vanilya
• Yarım paket kabartma tozu
• 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 125 gram tereyağı veya margarin

Şerbeti için:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 dilim limon

Yapılışı:
• Bir kabın içerisine oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve sıvı yağı ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
• Üzerine yoğurdu, yumurtası, sirkeyi, kabartma tozunu,
vanilya ve irmiği ekleyip yoğuralım.
• Un da eklenip hamuru toparlıyıp 4-5 dakika yoğurup toparlıyoruz.
• Yoğurduğumuz hamurun 5/1’ini ayırıp ayrılan kısma ceviz ve tarçını ekleyip yoğuralım.
• Sade hamurdan yuvarlak alıp ince bir şekilde açıp arasına ayırdığımız hamurdan içine harç olarak ekleyip rulo şekline getirip bıçakla şekil verelim.
• 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirelim.
• Fırında pişerken ocakta şerbetimizi yapalım.
• Pişen tatlımıza ılık şerbeti dökük şerbeti çekmek için yarım saat bekletelim.

Afiyet olsun..