Kavurmalı Makarna

Malzemeler:
• OBA Makarna Kalın Kesme 1 paket
• 1 litre su
• 1 tatlı kaşı tuz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 100 gram tereyağı
• 1 adet kırmızı soğan
• 200 gram çiğ badem için
• 200 gram kavurma
• 1 tutam parmesan ya da kaşar peyniri
Yapılışı:
• Makarnayı kaynatmak için tencereye bir litre su alıyoruz, üzerine tuz ekleyerek suyu kaynamaya bırakıyoruz.
• Su kaynadıktan sonra makarnayı tencereye ekliyoruz.
• Makarnanın harcını hazırlamak için başka bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıyoruz.
• Soğanları jülyen (ince uzun) şekilde doğruyoruz ve tavaya ekleyerek kavurmaya başlıyoruz ardından soğanlar kavrulurken üzerine soyulmuş badem içlerini ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
• Bademler renk almaya başladığında kavurmaları da ekliyoruz ve yaklaşık iki dakika daha kavuruyoruz.
• Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra haşlanan makarnayı hazırladığımız harcın içine alıyoruz.
• Makarnayı harçla birlikte iyice harmanlamak için birkaç kez çeviriyoruz.
• Servis tabağına aldıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri veya parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..