Kuskuslu Tavuk Kaplama

Malzemeler:
• OBA Makarna Kuskus 1 paket
• 5 - 6 adet tavuk but
• 250 gram tereyağı
• 50 gram tavuk çeşnisi
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı Osmanlı baharatı
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
• Tavukları derin bir kaseye alıyoruz, üzerine Osmanlı baharatını ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
• Baharatla harmanladığımız tavukları pişirme poşetine koyuyor ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
• Kuskusu hazırlamak için tencereye bir litre su alıyoruz ve üzerine tuz ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra kuskusu tencereye ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
• Tavaya tereyağını alıyor ve eritiyoruz ardından Osmanlı baharatını ilave ediyoruz.
• Pişen kuskusumuzu süzüyor ve tencereye tekrar alıyoruz ardından tereyağlı sosumuzu kuskusun üzerine ekleyerek karıştırıyoruz.
• Servis tabağına aldığımız kuskusun üzerine önceden pişirdiğimiz tavukları yerleştiriyoruz. Tavuklu kuskusu, 7 dakika 180°C fırında pişiriyoruz.
• Fırından çıkarttığımız yemeğimizin üzerine son olarak, nane ve kekikle hazırladığımız tereyağlı sosu gezdirerek servisimizi tamamlıyoruz.