Peynir Dolgulu Poğaçalar

Malzemeler:
Hamuru İçin:
• OBA Un 3 su bardağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket kuru maya
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
İç Malzemeler:
• 250 gram beyaz peynir
• Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
• Öncelikle derin bir kabın içine beyaz peyniri ve daha önceden kıydığımız maydonozu alıyor, karıştırıyor ve iç harcımızı bir kenara bırakıyoruz.
• Hamur için karıştırma kabına yumurta, süt, tereyağı, maya, şeker, tuz ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
• Ardından unu ilave edip tekrardan yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamur istenilen kıvama geldiğinde kabın ağzını kapatarak bir kenarda yaklaşık 2 saat kadar kabarmaya bırakıyoruz.
• Kabaran hamurun havasını almak için elimizle kabın içerisine bastırıyor ve parçalara bölmek için elimizde yuvarlıyoruz.
• Hamuru oval şekilde açıyoruz. Kesikleri uzunlamasına atıyoruz. Hamurun en ucuna iç harcımızı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
• Fırın aşamasına gitmeden önce üzerine yumurta sarısı (isteğe göre pekmez de eklenebilir) sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Üzeri nar gibi kızaran poğaçalar afiyetle yemeye hazır!