Red Velvet

Malzemeler:

• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
⁠• 1 su bardağı süt
• 100 gram tereyağı
• 1 paket vanilya
• 2,5 su bardağı OBA Un
• 1 paket kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
• 3 silme tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
• 300 gram labne peyniri
• 1 su bardağı krema
• 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yapılışı:
• Oda sıcaklığında tereyağına toz şeker ilave ettikten sonra mikserle krema halini alana kadar karıştıralım.
• Yumurtaları katıp mikserle karıştırma işlemini sürdürüp vanilyayı ekleyelim.
• Sütü kırmızı, toz gıda boyasıyla karıştıralım.
• Süt ve kakaolu un karışımını ekleyerek kek harcını mikserle orta devirde karıştıralım.
• Bu noktadan sonra karıştırdığınız kek harcını tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 22 cm’lik kelepçeli kek harcına aktaralım.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirelim.
Pastanın kreması için;
• Toz krem şanti ya da püf noktasında belirtildiği üzere aynı oranda pudra şekeri ve toz krema sertleştirici kattığınız krema karışımını mikserle karıştıralım.
• Son olarak sıvı krema eklediğimiz karışımı koyulaşana kadar mikserle karıştıralım.
• Pişen ve fırın ısısında 10 dakika kadar dinlenen keki, oda ısısında soğuttuktan sonra kalıbından dikkatli bir şekilde çıkartalım.
• Soğuyan keki orta kısmından keserek iki adet pasta tabanı elde edelim.Ufalanan kek parçalarını hafif bir renk vermesi için soğuyan krema karışımına katalım.
• Pişirme esnasında üstte kalan kek tabanını ters çevirerek servis tabağına yerleştirelim. Hazırladığınız krema karışımının 1/3’ünü pasta tabanının üzerine yayalım.
• Pişirme esnasında tabanı kek kalıbına değen ve altta kalan pasta katını kremanın üzerine kapattıktan sonra kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvayalım, soğuttuktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun..